Intimus iratmegsemmisítők

Iratmegsemmisítő kategóriák

Oldalunkon az iratmegsemmisítő gépeket három biztonsági szint szerint, alap-, fokozott- és magas biztonsági szintű gépekre kategorizáltuk. Ezek megértéséhez először a ISO/IEC 21964 vagy DIN 66399-2 szabványról kell beszélnünk. Az említett szabvány határozza meg az iratmegsemmisítő gépek papír és más megsemmisített adathordozó hulladékának méretét és az ezzel elért biztonsági szintet.

A papírhulladék esetében hét kategóriát különböztetnek meg, P-1-től P-7-ig. A nagyobb szám, a nagyobb információbiztonságot jelenti. Ezeket az egyszerűség kedvéért további csoportokba kategorizálják. A legelterjedtebb verzió, ahogy nálunk is megtalálható, a következő:


Alap biztonsági szintű iratmegsemmisítők:

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a gépek melyeknek nem az elsődleges feladata az érzékeny adatok visszakövethetetlenné tétele, azonban megelőző védelmet nyújtanak az egyszerű információszivárogtatás ellen. Az itt található P-1-es, P-2-es, és P-3-as gépek kitűnő választások a gyors és alapvető információvédelem esetén. A P-3 gépek azonban már teljesítik a HIPAA és FACTA minimális követelményeit is.


Fokozott biztonsági szintű iratmegsemmisítők:

Ez a kategória egy átmenet az alap- és a magas biztonsági szint között. Az ide tartozó P-3-as, P-4-es, és P-5-ös iratmegsemmisítő gépek megfelelő védelmet nyújtanak és teljesítik az általános céges információvédelmi elvárásokat. A ledarált papírokon található információk visszaállítása nagyon bonyolult átlag ember számára szinte lehetetlen. Jó választás a napi munka során keletkezett különböző érzékenységű adatok megsemmisítésre kezdve a céges kimutatásoktól, a személyes adatokon át a titkos belső információkig.


Magas biztonsági szintű iratmegsemmisítők:

Az ide tartozó gépek bármelyike alkalmas titkos vagy törvényileg kötelezett adatok megsemmisítésére.  Az ide tartozó kisebb számú P-4-es és P-5-ös gépek is magas információbiztonságot nyújtanak bármelyik cég vagy iroda számára. A magasabb számú P-6-os és P-7-es gépek az adat- és információvédelmek szupersztárjai. Ezek a gépek a lehető legmagasabb szintű titkosított iratok kezelésére is alkalmasak. A P-7-es gépek az NSA szabványának is megfelelnek, így kimondott ajánlatosak nagykövetségeknek vagy katonai intézményeknek.


Ezen a három csoporton kívűl megtalálható még két csoport, amik a különleges megsemmisítő gépeinket tartalmazzák.