Műanyag arcpajzsok, fejvédők és elválasztó falak, ügyfélablakok

Az újranyitás elengedhetetlen eleme kollégáink védelme!

A sok helyen már ismert átlátszó elválasztok nem csak fizikai hanem egészségügyi védelemmel is szolgálnak. Az itt található termékek mind mobilisak és könnyen fertőtleníthetők!

Az arcpajzsok még viszonylag új elemei a védekezésnek, azonban az egyszer vagy párszor használható arcmaszkokkal ellentétben az arcpajzsok korlátlan ideig használhatók és fertőtlenítésük is szokkal egyszerűbb. A témával kapcsolatban egy hvg.hu-s cikk részlete olvasható:

"Az arcmaszkok mellett egyre többet hallani egy másik, az arcot védő eszközről, a műanyag pajzsról, igaz, leginkább az egészségügyi dolgozókon látunk ilyeneket. ... Többféle formájú arcpajzs létezik azonban a cél ugyanaz: védeni a teljes arcot. Éppen ezért a pajzs az áll alá ér, a füleknél végződik, és nincs hézag a homlok és a pajzs pántja között. Az ilyesfajta védelemnek – mutat rá a ZME Science – számos előnye van az arcmaszkokkal szemben. ... Előnyös az is, hogy a pajzsok, megfelelő szappanos vagy szokásos fertőtlenítőszerekkel történő lemosás után újra használhatók – sok arcmaszkot viszont nem szabad többször felhasználni, illetve a moshatók is elveszítik a hatékonyságukat bizonyos számú mosás után. A pajzsok viselése kényelmesebb, mint a maszkoké, és megakadályozzák, hogy az emberek megérintsék az arcukat. Beszélgetés közben sokan lehúzzák a maszkot, azonban erre nincsen szükség az arcpajzsnál, ráadásul a mimika is jól látható. Ám ami a legfontosabb, kiderült, hogy a pajzsok jelentősen csökkentetik például az influenzavírus (egy ugyancsak cseppfertőzéssel terjedő kórokozó) inhalációs expozíciójának (belélegzésének) mértékét. ... Az arcpajzsok nemcsak az egészségügyben jelenthetnek hatékony védelmet (különösen, ha arcmaszkkal együtt használják ezeket), hanem egyéb munkavállalók számára nagy forgalmú helyeken, például boltokban vagy a tömegközlekedésben..."

(hgv.hu)

 

Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft