Blog

Biztonságos iratmegsemmisítés saját kézben: Iratmegsemmisítő vs. Külső iratmegsemmisítő szolgáltatás

Iroda Futár szakértő
Biztonságos iratmegsemmisítés saját kézben: Iratmegsemmisítő vs. Külső iratmegsemmisítő szolgáltatás

Miért vásároljon iratmegsemmisítő gépet a külsős szolgáltatás helyett?

 

Bizalmas iratok megsemmisítése elengedhetetlen a vállalkozások és egyének számára az adatvédelemi és a jogi megfelelés érdekében. Egyesek külső szolgáltatást vesznek igénybe erre a feladatra, de a saját iratmegsemmisítő gép vásárlása számos előnnyel járhat.

 

Biztonság:

 

  • Teljes kontroll: Külső szolgáltatás igénybevételekor mindig fennáll a kockázata, hogy bizalmas iratok illetéktelen kezekbe kerülnek. Saját iratmegsemmisítő gépével Ön maga irányíthatja a folyamatot, és biztosíthatja, hogy bizalmas adatai soha ne jussanak ki az irodából.

 

  • Biztonsági szintek: A különböző típusú iratok eltérő adatvédelmi követelményeket támasztanak. A modern iratmegsemmisítő gépek többféle vágási szintet kínálnak, így kiválaszthatja a bizalmas információkhoz leginkább illeszkedőt. A keresztvágás például megakadályozza, hogy a dokumentumokból össze lehessen rakni a szétdarabolt darabokat, míg a mikrovágás a legbiztonságosabb megoldást nyújtja a bizalmas pénzügyi és személyes adatok megsemmisítéséhez

  • Biztonságos tárolás: A megsemmisített iratdarabokat a gép kosarában tárolhatja, amíg nem ártalmatlanítja őket biztonságos módon. Ez megakadályozza, hogy időközben illetéktelenek hozzáférjenek a bizalmas információkhoz, és biztosítja a teljeskörű adatvédelmet.

 

Költséghatékonyság:

 

  • Hosszú távú megtakarítás: A külső iratmegsemmisítő szolgáltatások folyamatos díjat számítanak fel, ami hosszabb távon jelentős költségeket jelenthet. Saját gép vásárlása egy egyszeri befektetés, amely hosszú távon megtérül, hiszen nem kell további díjakat fizetnie a megsemmisített iratok mennyiségéért.

  • Mennyiségtől független: A külső szolgáltatók gyakran mennyiségre alapuló díjszabást alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy minél több iratot kell megsemmisíteni, annál drágább a szolgáltatás. Saját gépével bármikor megsemmisíthet iratokat, anélkül, hogy aggódnia kellene a mennyiség miatti többletköltségek miatt. Ez különösen előnyös lehet olyan vállalkozások számára, amelyeknek ingadozó az iratmegsemmisítési igényük.

  • Nincsenek kiszállítási díjak: Külső szolgáltatás igénybevételekor további költségeket jelenthet az iratgyűjtő ládák szállítása a szolgáltatóhoz és vissza. Saját gépével elkerülheti ezeket a díjakat, és közvetlenül a helyszínen semmisítheti meg a bizalmas dokumentumokat.

 

Kényelem:

 

  • Azonnali megsemmisítés: Nem kell várnia a külső szolgáltatóra, ha saját iratmegsemmisítő géppel rendelkezik. Az iratokat azonnal megsemmisítheti, így mindig naprakész maradhat az adatvédelmmel.

  • Helytakarékosság: A modern iratmegsemmisítő gépek kompakt méretűek, így kis helyen is elférnek. Ez ideális megoldást nyújt irodai környezetben, ahol a hely korlátozott és nincs elég hely az iratgyűjtő ládáknak.

  • Könnyű használat: A legtöbb iratmegsemmisítő gép egyszerűen kezelhető, minimális karbantartást igényel. A beüzemelés és a használat elsajátítása nem igényel különösebb szakértelmet, így bárki könnyedén használhatja a gépet.

 

Környezetvédelem:

 

  • Kevesebb hulladék: A külső iratmegsemmisítő szolgáltatók gyakran nagy mennyiségű hulladékot termelnek a szállítás és a megsemmisítési folyamat során. Saját gépével minimalizálhatja ezt a hulladéktermelést, és hozzájárulhat a fenntarthatóbb jövőhöz.

  • Energiahatékony: A modern iratmegsemmisítő gépek energiatakarékosak, így csökkentve az áramfogyasztást és a környezetre gyakorolt hatást. Számos gép automatikus kikapcsolási funkcióval is rendelkezik, ha hosszabb ideig nem használják, így még tovább takarékoskodhat az energiával.

 

További előnyök:

 

  • Diszkréció: Bizalmas iratokat a helyszínen, mások tudta nélkül semmisíthet meg. Ez különösen fontos lehet olyan vállalkozások számára, amelyek érzékeny információkkal dolgoznak.

  • Adatvédelmi elvárások és GDPR: Saját iratmegsemmisítő gép birtoklásával biztos lehet benne, hogy az iratmegsemmisítés a vállalkozásra vonatkozó összes adatvédelmi szabályzatnak megfelel. Ez elkerüli a jogi következményeket és a pénzbírságokat.

  • Többfunkciós: Sok iratmegsemmisítő gép képes bankkártyák, CD-k és mágneskártyák megsemmisítésére is. Ez egy praktikus és kényelmes megoldást nyújt a különböző típusú adathordozók biztonságos megsemmisítéséhez.

 

Összefoglalva tehát, saját iratmegsemmisítő gép vásárlása számos előnnyel jár a külső szolgáltatások igénybevételével szemben. A biztonság, a költséghatékonyság, a kényelem, a környezetvédelem és a diszkréció csak néhány a sok közül. Ha Ön is komolyan veszi az adatvédelmet és a környezetet, akkor a saját iratmegsemmisítő gép a tökéletes megoldás az Ön számára.

 

Ne bízza bizalmas iratok megsemmisítését külső félre! Befektetés egy iratmegsemmisítő gépbe a nyugalom garanciája!

Nézze meg a teljes kínálatot ITT vagy további kérdések esetén állunk rendelkezésére!